Ukupno prikaza stranice

subota, 18. lipnja 2016.

Bura Brew - Tornado IPA

 
 Bura Brew je Porečka craft pivovara, a vlasnici su Alessandro Zecchinati, Veronika Becker i Claudio Rossi i nastupaju pod sloganom: IN bura VERITAS!. Alessandro je iz Milana, studirao je pravo i radio tri godine u struci. Godine 2007. preselio se u Dublin radi posla i tamo živi osam godina. Kao veliki ljubitelj piva, dok je živio u Irskoj, Alessandro je bio svjedok širenja craft pivskog pokreta koji je postao sve vidljiviji kako se otvaralo sve više i više mikro pivovara i to ga je privuklo. U Dublinu je upoznao suprugu Veroniku. Veronika ima istarske korijene s majčine strane i njemačke s očeve. Odrasla je u Istri, od kuda se kasnije preselila u Njemačku, te studirala strane jezike u Berlinu i Rimu. Živjela je i radila u talijanskom glavnom gradu šest godina. Veronika i Alessandro preselili su u Istru 2014. godine, i tu počeli razvijati svoje poslove vezane uz pivo. U to je vrijeme trend mikro pivovara u hrvatskoj taman započinjao sa razvojem.
 Claudio je dugogodišnji Alessandrov prijatelj. Radio je deset godina kao arhitekt u Monzi. Njegova najveća strast uvijek je bilo kvalitetno pivo i vino. Homebrewer je posljednjih dvadeset godina kao i  vinski sommelier. Bio je nagrađen kao 3. najbolji sommelier u Italiji u 2012. godini. Također je napravio suradnju s nekim od najvažnijih talijanskih pivovara. Odmah mu se svidjela Alessandrova ideja, te je s njim i Veronikom utemeljio Bura Brew d.o.o. u ožujku 2015. , i postao glavni brewmaster u Buri. Danas Bura proizvodi tri vrste piva:- Optimist Golding Ale, Redsand Amber Ale i Tornado IPA. Sva piva su gornjeg vrenja, nepasterizirano, nefiltrirano, fermentirano u boci, bez aditiva i konzervansa, samo od prirodnih sastojaka.
 Trojac iz Bure naglašava da sva njihova piva imaju 7 do 8% pšeničnog slada koji daje “neprozirnost” pivu, te postojanu pjenu. To je nešto, kako kažu, što im je vrlo važno jer kažu:- "Ne želimo “prozirno” pivo". Također pozivaju sve da dođu i posjete ih u njihovoj pivovari, gdje nude besplatan obilazak i degustaciju.
 Tornado IPA, mutno, jantarno-smečkaste boje sa lijepom kremastom pjenom. Dosta sedimenta od kvasca, što mi osobno ne smeta. Aroma slada, grejpa, tropskog voća. Okus karamele, tropskog voća, grejpa, slatkast sa solidnom dozom gorčine koja je na 45 IBU-a i osjeti se najviše u finišu. Dobro pivo koje bi uz malo "peglanja" balansa u okusu bilo još bolje. Svakako preporučam probati ovu ne baš specifičnu Indij Pale Ale, već više Istrian Pale Ale.

 Stil, vrstaIndia Pale Ale (IPA) 
Podrijetlo(zemlja,grad): Hrvatska, Poreč
Pivovara: 
Bura Brew 
Alkohol: 6,3 %
Moja ocjena: 3,1 /5

Nema komentara:

Objavi komentar