Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

CugMajstor - točeno


 Novo pivo pivnice i pivovare Medvedgrad zove se CugMajstor, koji je svoju premijeru imao 4.6.2016. na Homebrew prvenstvu Hrvatske @ Magic Beer Room, a u pivnicama Medvedgrad se točio od 6.6. Ovaj plemeniti pilsner je rezultat pivske kolaboracije majstora pivara pivovare Medvedgrad Božidara Kostanjčara s jednim od najboljih Hrvatskih kućnih pivara - Mattom Hollingsworthom ( inače Samoborskim zetom).
Izvrsna ilustracija koja prati ovo pivo je rad našeg strip crtača i ilustratora Stjepana Bartolića. Izvrsna je i priča koju pripovjeda ovo pivo, za kojeg u Medvedgradu kažu da je pivski spomenik Samoborčeku, i dodaju:
 Pivo je napravljeno u čast legendarnog Samoborčeka – vlaka i željeznice koja je spajala Zagreb sa Samoborom od 1901. do 1979. godine. Do 1950-ih godina Samoborček su vukle parne lokomotive, a kasnije je izgrađen dizelski motorni vlak, poznat kao ‘Srebrna strijela’. U prvom vagonu se uvijek nešto pilo, drugi je vagon bio rezerviran za kumice, a u trećem su se kartali.
Atmosferu u Samoborčeku najbolje je dočarao film Tko pjeva zlo ne misli kada mali Perica s obitelji krene na nedjeljni izlet. Kada bi vlak došao na stanicu muzika bi svirala, sve bi se orilo a seljaštvo je vikalo: cugec, cugec, cugec naš dragi!
 Tako u Medvedgradu nastavljaju sa spajanjem piva s duhom starog Zagreba uz izvrsne ilustracije.
 CugMajstor je zlatne boje sa malo bijele pjene. Aroma voćna, hmeljna. Okus tropsko voće, grejp, malo karamele, ostavlja u ustima laganu gorčinu (IBU: 32) i okus citrusa, osrednje gazirano. Dobar aromatičan i osvježavajući lager. Cijena za 0,3 l iznosi 15 kn.


 Stil, vrsta: Pilsener
Podrijetlo(zemlja,grad): Hrvatska, Zagreb 
Pivovara: Pivnica Medvedgrad
Alkohol: 6,1 %
Moja ocjena: 2,9/5

Nema komentara:

Objavi komentar