Ukupno prikaza stranice

četvrtak, 27. srpnja 2017.

Opatovina Beer Fest 2017.


 Nakon što su prethodnih godina održana dva Potepuhova Pivska Festivala, niz se nastavio 21. i 22. srpnja ove godine sa Opatovina Beer Festom.
 Izmjenom imena u ovu najnoviju, više "internacionalnu" verziju, nisam baš oduševljen, ali i legendarni Potepuh je promijenio ime u Harat's pa se ne treba ničemu čuditi. Središte događanja ovog Zagrebačkog festivala zanatskog piva je Trg Petrice Kerempuha, ali ništa manje nije zanimljivo niti uzduž Opatovine. 
Ta se ulica već duže vrijeme nameće kao pivska ulica u kojoj se na više mjesta poslužuju vrhunska craft piva. Pa su tako tamo smješteni lokali, koji naravno i sudjeluju u ovome festivalu, redom Harat's, Carpe diem, Ro & Do, Craftroom, Kvazar i Tolkien's house. Broj pivovara koje sudjeluju na festivalu i vrsta piva nije bilo moguće izbrojati, ali u medijima se govori o preko 30 pivovara sa preko 100 vrsta craft piva.






 Pa su tako tu od domaćih pivovara Garden Brewery, Pulfer, Križevačka pivovara, Lepi Dečki i Buzdovan iz Međimurja, Pivionica, Medvedgrad, Zmajska pivovara, Varionica, Nova Runda, LAB Split, Crafter's, Prvo Viško Pivo, Lepi Dečki iz Međimurja, zagrebački brew-pub Mlinarica, Bošnjak iz Nove Gradiške, Slawoner iz Požege, Becker's iz Osijeka, Hepburn iz Županje. 

Strane snage su predstavili Fivepoints, Magic Rock, Brickbrewing, Tinyrebel, Villages i Gipsyhill iz Velike Britanije, NextLevelBrewing iz Austrije, Northern Monk, Omnipollo iz Švedske, Sawdust iz Kanade, EvilTwin i Westbrook iz SAD-a, Galwaybay iz Irske, Mikkeller, BeerHere, Dry&Bitter i Amager iz Danske. 


 

Svo to pivo je bilo raspoređeno po točionicima na Trgu Petrice Kerempuha i dalje uzduž Opatovine. Sve što je trebalo napraviti je ostaviti polog od 15 kn za čašu sa kojom posjećujete točionike i kada mislite da ste popili dovoljno imate na izbor - vratiti čašu, pri čemu vam se vraća vaš polog od 15 kn ili ostavite polog a čašu nosite doma za uspomenu.  Cijene piva baš i nisu bile festivalske i ima mjesta za pomak prema pristupačnijem.  

Na večer se je stvorila prilična gužva i oko točionika  se stajalo u redovima. To i nije bio neki problem jer je atmosfera bilo ugodna, prava pivska.

U pravom izobilju piva teško se bilo odlučiti koje popiti, pa sam šarao pomalo po svemu. Težište mi je ipak bilo na domaćoj sceni, ali niti strancima nisam ostao dužan. 



Trebalo je samo uživati i ne pretjerati.  Meni je bilo odlično, a kako ovaj festival sve više raste očekujem dogodine još bolji (kaj da radim kad sam nezahvalan). Jedva čekam.




































Nema komentara:

Objavi komentar