Ukupno prikaza stranice

četvrtak, 4. lipnja 2020.

Brooklyn East IPA - toceno


 Brooklyn Brewery se nalazi, naravno, u Bruklinu, New York. Pivovara je osnovana 1988. godine a osnivači su Steve Hindy i Tom Potter. Zanimljivo je da su njih dvojica  angažirali grafičkog dizajnera Miltona Glasera da im izradi logo pivovare. Miltonov najpoznatiji uradak je logo za kampanju I Love New York iz 1976. godine, kojega je nacrtao sa crvenom bojicom u taksiju na komadu pokidanog papira. Taj orginalni crtež je danas izložen u Museum of Modern Art na Manhattanu, a kako izgleda možete vidjeti i na slici pokraj. Kreirao je i logo za DC Comics, kojeg ljubitelji stripova a i filmova dobro znaju. Znam da ova priča nije usko vezana uz pivo, ali mi je toliko dobra da nisam odolio a da je ne napišem. Dakle, Milton za svoj dizajn dobiva udio u pivovari, a Steve i Tom vrhunski dizajniran logo. Tada je falilo još samo pivo, pa kako nisu imali pivovaru počeli su ga proizvoditi u pivovari Matt Brewing Company, da bi 1996. godine pokrenuli vlastitu proizvodnju.  
 Iako svoje pivo plasiraju diljem svijeta, kod nas ga još nisam vidio, pa sam ovo popio u Kopenhagenu. Možda dobra ideja za nekog uvoznika za RH?
 Boja tamnije zlatna,bistro, bijela gusta pjena. Aroma hmeljna, slatkog voća, karamela. U okusu voćne note, karamela, trunkica prženog, srednje slatko i gorko. 

Stil, vrsta: India Pale Ale - IPA / English
Alkohol:  6,9 %
Podrjetlo(zemlja,grad):  USA, Brooklyn, New York
Pivovara: Brooklyn Brewery
Moja ocjena: 3,1 /5 

Nema komentara:

Objavi komentar