Ukupno prikaza stranice

subota, 5. ožujka 2016.

Bernard Dark Lager


  Republika Češka je domovina ovoga piva, da budem precizniji grad Humpolec. Pivovara je osnovana davne 1597. godine, da bi nakon rata 1949. bila nacionalizirana te postaje državno vlasništvo. Prije njene privatizacije 1991. godine, pivovara je bila pred propadanjem, sa sve lošijim poslovnim rezultatima te padom proizvodnje i kvalitete. Napokon,  Stanislav Bernard, Josef Vavra i Rudolf Šmejkal su 26.10. 1991. privatizirali pivovaru u stečaju. Deset godina je trajala borba za opstanak i postavljanje na noge tehnološki mrtve pivovare. 2001. godine belgijski Duvel Moortgat ulazi kao strateški partner u vlasništvo pivovare sa 50 %, dok  po 25 % vlasničkog udjela drže Stanislav Bernard i Josef Vavra. Investicijama u razvoj pivovare, povećanjem kapaciteta, jačanjem brenda i širenjem prodajne mreže, Bernard je do danas postao stabilan igrač u pivskom društvu sa ambicioznim planovima za budućnost.
"Bernard Dark Lager je tamno, nepasterizirano i nefiltrirano specijalno lager pivo, proizvedeno od četiri različite vrste ječmenog slada s dodatkom finih kvasaca, zahvaljujući kojima dolazi do naknadnog vrenja direktno u flaši." Tako ukratko to pivo opisuje proizvođać. 
  Pivo je tamno smeđe boje, prema svjetlu tamna boja rubina. Pjena je lijepa velika i raskošna, te nestane nakon kračeg vremena. Aroma po prženom sladu, kavi, tamnoj čokoladi. Okus po prženom sladu, tamnoj čokoladi, kavi, karameli, lagana gorčina u finišu. Ostavlja ugodan okus u ustima sa malo gorčine. Izbalansirano pivo, nenapadno, u okusu previše sramežljivo, što ga čini pitkim ali nedovoljno karakternim. To je pivo koje će se gotovo svakome svidjeti ali će ga samo rijetki dugo pamtiti.





Stil, vrsta: Lager Dark
Alkohol: 5,1 %
Podrijetlo(zemlja/grad): Republika Češka, Humpolec
PivovaraBernard Brewery 
Moja ocjena: 2,9 /5


Nema komentara:

Objavi komentar