Ukupno prikaza stranice

četvrtak, 16. lipnja 2016.

The Garden Brewery




Disco kugla za ugođaj
 The Garden Brewery je novo ime na craft sceni Zagreba. Otvorenje je bilo nedavno (11.06.2016.), a pivovara i sve vezano uz nju je smješteno na Žitnjaku, na adresi Slavonska avenija 22F. Sama pivovara ima kapacitet 300.000 litara godišnje, ukupne površine unutarnjeg prostora od 1200 kvadrata s još 2500 kvadrata vanjskog prostora.

Gospodin Nick Colgan
Styrian Stout, Adriatic Pale Ale i Session Ale
Pivo se puni u konzerve


No, ne radi se tu samo o pivovari. O čemu je tu sve riječ, objasnio je za
medije najavljivajući otvorenje, osnivač Nick Colgan, bivši producent slavnog UB40-a i osnivač Zadarskog Garden festivala: - “Imat ćemo točionicu u kojoj ćemo uz piva posluživati ostala craft pića, kao i štand s hranom za koju će biti zadužen Submarine BBQ. Bit ćemo otvoreni svakodnevno za goste, ali ćemo također pripremati različite evente, ture po pivovari i edukacije, a nedjeljom će se održavati ‘The Sunday Sessions’, s nastupima glazbenika, craft tržnicom, street food ponudom i zabavom za cijelu obitelj. Želimo cijelom tom kvartu vratiti malo života, ponuditi nešto više od same dvorane”.
Colgan je u Zagreb doselio iz Zadra. A zašto je baš u Zagrebu ostvario ideju s craftom, kaže: – “Osim očitih prednosti kao što je geografski položaj Zagreba, to je sjajan grad sa sjajnim ljudima i atmosferom, ima rastući trend u turizmu s potencijalom cjelogodišnje destinacije. Craft scena je u porastu svugdje u Europi i sigurno je da će se i Hrvatska tome priključiti. Stoga je sad pravi trenutak da se uključimo u craft i turizam u Zagrebu”, te dodaje:-"Zagreb me iznenadio. Mislio sam da ovdje ima svega, no živost koja se ovdje odvija daleko je od očekivanja. Kultura je iznimno jaka, otišao sam čak odgledati i operu. Ono što me posebno veseli jest ta jedna probuđena kreativnost, buđenje zanata svake vrste što želim vidjeti i ovdje. Priređivat ćemo u krugu pivovare okupljanja upravo zanatlija
 i drugih ljudi koji se bave kreativnim 
djelatnostima, nastojat ćemo takvih 
tuluma imati stalno".



Glavni pivar je Nick Calder-Scholes koji je stigao sa dalekog Novog Zelanda. U cijeli taj koncept se uklopila i punionica konzervi u kojoj "pakiraju" svoja piva "za van", a za hranu se na licu mjesta brine Submarine BBQ sa svojim burgerima. Dakle, čitava jedna zaokružena priča u kojoj se jedino može uživati.Ponuda piva je zamišljena po principu tri stalna pivska stila plus svakog mjeseca kuhati po jedno specijalno pivo. Trenutno se od piva može kušati (što sam i učinio :)) posebno ljetno izdanje Session Ale, Adriatic Pale Ale i Styrian Stout, sve ravno s točionika. Sva piva su rađena od organskih sastojaka, imaju naglasak na pitkosti i stvarno su dobra, ali o njima detaljnije drugom prilikom. Moj dojam  prilikom posjeta je jako pozitivan. Iako se lokacija čini malo "van ruke" i to ima svoje razloge. Da bi se moglo useliti u takav prostor industrijske arhitekture, što pak daje posebnu draž, potrebno je izaći iz centra grada. 

Dobro pivo i hrana, zanimljiva događanja, dobra muzika i sve ostalo pod vodstvom ljudi koji su prekaljeni u takvim poslovima, mora uroditi plodom.
Bio sam tamo u nedjelju, dan nakon otvorenja na Sunday sessions događanju. Prostor nesvakidašnji i zanimljiv, atmosfera ugodna, osoblje ljubazno i susretljivo. Dosta roditelja je dovelo svoje klince koje su zabavljali klaunovi, dok su oni pijuckali pivo. Mene kao ljubitelja piva veseli da se na pivskoj sceni pojavi Garden koji donosi neku novu filozofiju u pristupu prema potrošačima. Taj otvoreni koncept koji bi trebao spajati ljudi i ideje, te oživiti do sada uspavan prostor je svakako dobrodošao. Svakako se isplati navratiti i popiti koje pivo na mjestu koje nije samo obična pivnica, već je, i nastoji biti još i puno više.









Nema komentara:

Objavi komentar