Disco kugla za ugođaj |
The Garden Brewery je novo ime na craft sceni Zagreba. Otvorenje je bilo nedavno (11.06.2016.), a pivovara i sve vezano uz nju je smješteno na Žitnjaku, na adresi Slavonska avenija 22F. Sama pivovara ima kapacitet 300.000 litara godišnje, ukupne površine unutarnjeg prostora od 1200 kvadrata s još 2500 kvadrata vanjskog prostora.
Gospodin Nick Colgan |
Styrian Stout, Adriatic Pale Ale i Session Ale |
Pivo se puni u konzerve |
No, ne radi se tu samo o pivovari. O čemu je tu sve riječ, objasnio je za
medije najavljivajući otvorenje, osnivač Nick Colgan, bivši producent slavnog UB40-a i osnivač Zadarskog Garden festivala: - “Imat ćemo točionicu u kojoj ćemo uz piva posluživati ostala craft pića, kao i štand s hranom za koju će biti zadužen Submarine BBQ. Bit ćemo otvoreni svakodnevno za goste, ali ćemo također pripremati različite evente, ture po pivovari i edukacije, a nedjeljom će se održavati ‘The Sunday Sessions’, s nastupima glazbenika, craft tržnicom, street food ponudom i zabavom za cijelu obitelj. Želimo cijelom tom kvartu vratiti malo života, ponuditi nešto više od same dvorane”.
medije najavljivajući otvorenje, osnivač Nick Colgan, bivši producent slavnog UB40-a i osnivač Zadarskog Garden festivala: - “Imat ćemo točionicu u kojoj ćemo uz piva posluživati ostala craft pića, kao i štand s hranom za koju će biti zadužen Submarine BBQ. Bit ćemo otvoreni svakodnevno za goste, ali ćemo također pripremati različite evente, ture po pivovari i edukacije, a nedjeljom će se održavati ‘The Sunday Sessions’, s nastupima glazbenika, craft tržnicom, street food ponudom i zabavom za cijelu obitelj. Želimo cijelom tom kvartu vratiti malo života, ponuditi nešto više od same dvorane”.
Colgan je u Zagreb doselio iz Zadra. A zašto je baš u Zagrebu ostvario ideju s craftom, kaže: – “Osim očitih prednosti kao što je geografski položaj Zagreba, to je sjajan grad sa sjajnim ljudima i atmosferom, ima rastući trend u turizmu s potencijalom cjelogodišnje destinacije. Craft scena je u porastu svugdje u Europi i sigurno je da će se i Hrvatska tome priključiti. Stoga je sad pravi trenutak da se uključimo u craft i turizam u Zagrebu”, te dodaje:-"Zagreb me iznenadio. Mislio sam da ovdje ima svega, no živost koja se ovdje odvija daleko je od očekivanja. Kultura je iznimno jaka, otišao sam čak odgledati i operu. Ono što me posebno veseli jest ta jedna probuđena kreativnost, buđenje zanata svake vrste što želim vidjeti i ovdje. Priređivat ćemo u krugu pivovare okupljanja upravo zanatlija
i drugih ljudi koji se bave kreativnim
djelatnostima, nastojat ćemo takvih
tuluma imati stalno".
i drugih ljudi koji se bave kreativnim
djelatnostima, nastojat ćemo takvih
tuluma imati stalno".
Glavni pivar je Nick Calder-Scholes koji je stigao sa dalekog Novog Zelanda. U cijeli taj koncept se uklopila i punionica konzervi u kojoj "pakiraju" svoja piva "za van", a za hranu se na licu mjesta brine Submarine BBQ sa svojim burgerima. Dakle, čitava jedna zaokružena priča u kojoj se jedino može uživati.Ponuda piva je zamišljena po principu tri stalna pivska stila plus svakog mjeseca kuhati po jedno specijalno pivo. Trenutno se od piva može kušati (što sam i učinio :)) posebno ljetno izdanje Session Ale, Adriatic Pale Ale i Styrian Stout, sve ravno s točionika. Sva piva su rađena od organskih sastojaka, imaju naglasak na pitkosti i stvarno su dobra, ali o njima detaljnije drugom prilikom. Moj dojam prilikom posjeta je jako pozitivan. Iako se lokacija čini malo "van ruke" i to ima svoje razloge. Da bi se moglo useliti u takav prostor industrijske arhitekture, što pak daje posebnu draž, potrebno je izaći iz centra grada.
Nema komentara:
Objavi komentar