Prvo (naravno komercijalno) kiselo pivo u nas. Radi se pivu zahmeljenom hmeljem Nelson Sauvin kojem se iz imena da iščitati poveznica sa grožđem sorte sauvignon. Ta poveznica se manifestira u intenzivnom voćnom okusu grožđane note. Druga pak vrsta hmelja u ovome pivu je summer. Pivo je rađeno postupkom koji se naziva "kettle souring" gdje se pivo kiseli uz pomoć laktobacila. Konačni proizvod je naravno kiseo i vrlo osvježavajući. Boja mu je nekako bljedo zlatna sa minimalno bijele pjene. Prvo se treba priviknuti na spomenutu kiselost i grožđano-vinski okus i aromu koja se nekako našla u vašemu pivu, ali onda stvar postaje interesantna. Meni osobno ne paše popiti ovoga piva u količini većoj od jedne do dvije čaše, baš zbog te kiselosti koja nije pretjerana ali je recimo to tako - zasitna. Do te količine legne odlično. Alkohola ima svega 3,5 posto a gorčina je na vrlo niskih 5 IBU-a, što je i normalno za stil Berliner Weisse kojem pripada.
Alkohol: 3,5 %
Podrijetlo (zemlja,grad): Hrvatska, Zagreb
Pivovara: The Garden Brewery
Moja ocjena: 2,6 /5
Nema komentara:
Objavi komentar