Ukupno prikaza stranice

utorak, 22. studenoga 2016.

Crna kraljica


 Legendarna Crna kraljica koja se kuha i naravno toči od 1994 u Pivnici Medvedgrad. Lijepo izgleda u čaši, nije nabrijano alkoholom, ima fer cijenu, naziv i dizajn etikete su jako dobri, pa ga sve to čini vrlo primamljivim za kupiti i popiti. Prvi puta sam ovo pivo pio davnih dana, pa tu sada ima i malo nostalgije :). 
 Ovaj crni lager je tamno smeđe boje sa ogromnom bijelom pjenom. Aroma prževi slad, karamela. Okus prženi slad, čokolada, karamela. U početku slatkasto ali na kraju ugodna gorčina. Cijena za flaširanu varijantu u trgovini iznosi oko 13 kn za 0,5 l.

Update 03.2020.
Na kraju 2018. Medvedgrad je redizajnirao svoj logo i etikete svojih starijih piva. Glavna dizajnerica svih etiketa je Andrea Knapić, a o novoj etiketi na Crnoj Kraljici u pivovari kažu: - "Etiketa Crne kraljice, uz prepoznatljivu ilustraciiu same Crne kraljice koja se pojavljivala i na starim etiketama, prikazuje atmosferu i situacije iz Medvedgrada kada je bio pod vlašću zloglasne Barbare Celjske. Legenda kaže da je ona bila strah i trepet lokalnim kmetovima, a pogotovo su se bojali njenog gavrana koji bi ljudima kopao oči. Tomićevu kraljicu je nadopunila ilustracija Davora Rukuvanjski."





Stil, vrsta Schwarzbier
Podrijetlo(zemlja,grad):  Hrvatska, Zagreb
Pivovara: Pivovara Medvedgrad
Alkohol:  4,8 %
Moja ocjena: 3 /5

Nema komentara:

Objavi komentar