Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 24. rujna 2018.

Hotel Golf



 Ovo je Hotel Golf u vlasništvu obitelji Nestić, koji u svome sastavu uz restoran ima i mini pivovaru i to još od 1997. godine, što je čini jednom od prvih craft pivovara u Hrvatskoj. Nalazi se u Donjem Vidovcu udaljenom četrdesetak kilometara od Varaždina. U početku se je tu kuhao tamni lager, koji je recimo "evoluirao" kroz vrijeme mijenjajući kvalitetu ali zadržavajući ime - Črni Golf. Kuhali su ga za potrebe gostiju hotela, golfera na golf terenu od 9 rupa, a nekada ga se znalo naći i na točionicima u okolnim mjestima. Naišao sam i na podatak da su u početku dobili pomoć od tehnologa Panonske pivovare, kada ovi još i nisu kuhali tamno pivo. Isti izvor navodi da je prije nešto više od deset godina distribucija Črnog Golfa limitirana isključivo za hotel, što je i danas slučaj.







 Navodno 2015. godine Črni Golf postaje Ale što je do danas. Poznato je da Varionica za sada svoja piva kuha upravo u Golfu, pa je za pretpostaviti da je i ta suradnja utjecala na kvalitetu Črnog koja je danas na visokom nivou. 













 Pivo je izuzetno pitko iako na pogled tako ne izgleda i moram priznati da je nadmašilo moja očekivanja. Postoji, kao i oduvijek koliko mi je poznato, samo u točenom obliku i nama opcije "za van".




 Lijepi bakreni kotlovi su smješteni u samom restoranu tik do stolova i malem su za oči.









 Iako je "srce" pivovare smješteno tik uz stolove unutar restorana, bio je prekrasan ljetni sunčani dan pa smo ipak izabrali lijepu vanjsku terasu za smjestiti se.





Jela su ukusna i dosta obilna po dosta fer cijenama. Ipak jelo koje ču izdvojiti je odrezak u črnoj pivi. 

 

Golf - hotel, restoran i naravno pivovara sa jako dobrom pivom koju već duže vrijeme možete popiti samo na ovome mjestu. Dosta samozatajni u današnje vrijeme pivske ekspanzije, kao da su ostali svoji i van svih tih trendi - pivskih - craft zbivanja. 
 Podrazumjeva se ali ipak ču napomenuti, ako ste u prilici sjednite na Črno. Neće vam biti žao.


Nema komentara:

Objavi komentar