Ukupno prikaza stranice

petak, 5. srpnja 2019.

Nova Runda Hill 438 - točeno



 Kod predstavljanja piva iz Nove Runde posezao sam za kopiranjem njihonih tekstova. To mi se čini jako dobra stvar za upoznati se s pojedinim njihovim uratkom, jer uz njihovo pivo uvijek  ide i priča pa tako i uz ovo:  
"Postoje te legende kojima se jednostavno mora odati priznanje, a jedne od tih legendi su Dude, Walter i Donny. Glavni trojac epskog spektakla i ode lijenosti, filma The Big Lebowski! 2018 godine je bilo 20 godina od izlaska tog filma, a mi smo ga spojili u kombinaciju s jednim eksperimentalnim hmeljem - HBC 438. Rezultat je American style IPA naziva Hill 438. Zanimljiva činjenica je da je baš u tjednu promocije tog piva, koje se veliča eksperimentalnim hmeljem HBC 438, The Hop Breeding Company objavio kako taj hmelj više nije u eksperimentalnoj fazi i da izlazi na tržište sa službenim nazivom SABRO™.
Hill 438 je tipična američka IPA - suha, pitka i s gorkim završetkom. HBC 438 hmelj joj daje dodatnu kompleksnost poput flavora kokosa u okusu te breskve/marelice u aromi."
 Hill 438 je svoju promociju doživio još tamo početkom petog mjeseca 2018. i do danas kvasi grla pivopijama. Pivo je mutno, zlatne boje sa gustom pjenom. U aromi citrus i tropsko voće, vrlo ugodna i intenzivna. Okus također tropsko voće, citrus, jača gorčina, umjerena sladnost, dobar balans. Dobra IPA.

Stil, vrsta: IPA
Alkohol: 6,3 %
Podrijetlo (zemlja,grad): Hrvatska, Jastrebarsko
Pivovara: Nova Runda
Moja ocjena: 3,4/5

Nema komentara:

Objavi komentar