Ukupno prikaza stranice

utorak, 6. prosinca 2016.

Zlatni medvjed


 Od samih početaka 1994. godine u pivnici Medvedgrad proizvode pivo Zlatni medvjed. To govori da se radi o legendarnom pivu točenom na samom izvoru nastanka malih pivovara u Zagrebu i Hrvatskoj. Naravno, prvotno je postojala samo točena verzija, a od početka 2013. kreće prodaja njihovih piva i u bocama. 
 Zlatne je boje sa osrednjom bijelom pjenom koja dosta brzo nestane. Aroma slada, kruh, malo voćna. Okus slada, lagano cvjetni, trava, lagano slatkast i gorkast. Slaba muziranost. Ukoliko zaželite popiti dobar pilsner svakako ovo pivo uzmite u obzir.

Update 03.2020.
Na kraju 2018. Medvedgrad je redizajnirao svoj logo i etikete svojih starijih piva. Glavna dizajnerica svih etiketa je Andrea Knapić, a o novoj etiketi na Crnoj Kraljici u pivovari kažu: - "Na etiketi Zlatnog medvjeda i dalje domira Zlatni medvjed – ilustracija dijelo Tomislava Tomića koja je bila prikazana i na staroj etiketi. Vedran Klemens je oživo pozadinu koja prikazuje čarobnu šumu punu iznenađenja i stvorenja, šumu kojom se moralo proći od starog Zagreba kada se išlo na Medvedgrad."



Stil, vrsta Pilsener
Podrijetlo(zemlja,grad):  Hrvatska, Zagreb
Pivovara: Pivovara Medvedgrad
Alkohol: 4,4 %
Moja ocjena: 2,9 /5

Nema komentara:

Objavi komentar