Ukupno prikaza stranice

petak, 19. svibnja 2017.

Tomislav Crno Pivo


 Tomislav crno pivo je dugo vremena slovilo za izuzetan pivski užitak, i to u vremena kada je izbor piva kod nas bio dosta sužen. I danas sam čuo mnoge koji ga uzdižu na sam vrh. Ima tu nečega jer iza ovoga piva stoji duga povijest i to od 1925. godine kada je i proizvedeno povodom obilježavanja 1000. obljetnice krunidbe kralja Tomislava. Ovo kraljevsko pivo sa udjelom alkohola od čak 7,3 % slovilo je za najjače pivo proizvedeno u RH, a takvim ga neki smatraju i danas, iako je istina da mu je tu titulu odavno odnijela Grička vještica sa 7,5 % .
 Pivo je tamno smeđe, gotovo crno sa malo pjene koja se zadrži neko vrijeme. Aroma tamne čokolade, pečenog slada, karamele, kave, alkohola. Okus slatkast, srednje gorak, pitko. U ustima ostavlja ugodan gorko-sladak okus. Kod ispijanja treba pripaziti na količinu s obzirom na udio alkohola i pitkost.


Stil, vrsta: Baltic Porter
Alkohol: 7,3 %
Podrijetlo(zemlja,grad): Hrvatska, Zagreb
Moja ocjena: 3/5

3 komentara:

  1. Kaj god ko rekel, T. je bard među pivima, ima i boljih, ali kad usporediš cijene onda izbor postaje toliko jednostavan da naprosto boli..., od onih najboljih u koje svakako ne brojim guinessssss, dijele ga finessssse, a nepce prašta nedostatak istih, naročito kad je žedno, a jedino to je i važno... ne utješiti ga baš s bilo čim. Kraljevski pivkan T-rex rules.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kaj god ko rekel, T. je bard među pivima, ima i boljih, ali kad usporediš cijene onda izbor postaje toliko jednostavan da naprosto boli..., od onih najboljih u koje svakako ne brojim guinessssss, dijele ga finessssse, a nepce prašta nedostatak istih, naročito kad je žedno, a jedino to je i važno... ne utješiti ga baš s bilo čim. Kraljevski pivkan T-rex rules.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kao što sam i napisao, prije sada već 3 godine, mnogi se još kunu u to pivo. Ako ti odgovara super, jer ipak je najbitnije da uživaš u pivu. Ukusi su različiti, neki od njih se mijenjaju se s godinama i to je dobro. Inače bi bilo dosadno.
    Lp

    OdgovoriIzbriši